Last van een stinkende stofzuiger? Grote kans dat je filter vies is. Deze kun je schoonmaken, waardoor je er weer even tegenaan kunt. Echter, in de meeste gevallen is je filter aan vervangen toe.

Maar er zijn meer oorzaken waardoor je last kunt krijgen van een stinkende stofzuiger. Wij hebben ze hieronder voor je uitgeschreven

Stofzuiger filter zit vol of is kapot

Zoals gezegd wordt de stank van een kapot of vies filter vaak veroorzaakt door een vies of een stofzuiger filter dat kapot is. Tijd voor een nieuwe dus! Controleer je filter regelmatig. Maak het goed schoon of koop een nieuw stofzuig filter.

Stofzuigerzak zit vol

Eens in de zoveel tijd zit je stofzuigerzak vol. Hierdoor kan de zak gaan stinken en waardoor je denkt dat je stofzuiger stinkt. Als je last hebt van een stinkende stofzuiger doe je er dan ook verstandig aan om je zak goed te controleren. Je merkt dit ook aan de zuigkracht, want dat neemt af.

Controleer ook de slang en de zuigmond

Soms kan een stinkende stofzuiger ook veroorzaakt worden door dat er iets in de slang of zuigmond van je stofzuiger is blijven hangen. Door dit te controleren en eventueel te reinigen voorkom je een stinkende stofzuiger. Dit hoef je niet iedere keer te doen, maar één keer per week is wel aan te raden om geen stinkende stofzuiger te krijgen.